marți, 29 ianuarie 2013

Cum salvez tricoul preferat?

Tutorial - din 2 tricouri patate, fa unul curat!


Cred ca mai toate mamicile se intalnesc cu problema asta.. tricouri cu pete, care nu vor sa iasa cu nimic.. Probabil copilul n-o sa observe ca are un tricou nou sau ca are 2 tricouri intr-unul, dar asa poti face o economie la buget. Si e foarte simplu de facut. Nu e nevoie de foarte multa indemanare.
In cazul meu am luat un tricou care ii este bun acum, la 2 ani jumate si un tricou de pe la 8-9 luni, care am vrut sa-l pastrez ca mi-a placut inscriptia si fiind patat nici n-a apucat sa-l poarte de prea multe ori.
Tricoul avea o pata in partea de jos, cam in dreptul buricului, putin mai spre stanga pozei.. De obicei nu folosesc chimicale pentru a indeparta petele, dar la asta am incercat pe langa ce stiam si Ariel Professional, Vanish, Sano cu oxigen si inca ceva solutie.. si n-a iesit.. si mai rau e ca nu stiu cu ce s-a patat.. :( Si chiar mi-a placut mult tricoul.. mie, nu copilului.. Hmm, daca ii placea lui, cred ca il "reparam" mai demult.
O sa vina si clipa aia..
                                                   
Am taiat fara remuscari imprimeul colorat deasupra petei.. care era tot spre marginea de jos, sub litera E.. nu era foarte vizibila, dar tricoul era mic deja si nu-l mai putea purta.
Am mai rotunjit peticul pe la colturi, am cusut cu ata turcoaz (am vrut sa fie o culoare cat mai apropiata de cea a tricoului) si..

A iesit asa:

Se pot lua tricouri de sacrificat de la magazinele sh care pot fi 1-2 lei, tocmai ca sunt patate.. daca e o pata mica si nu e pe imprimeu e ideal. Se aplica pe tricoul dorit cu acul si ata, cu panza cu lipici si fier de calcat..
Se mai pot aplica cu fierul de calcat diferite broderii (de la mercerii), care au lipici pe spate.
Asta a fost un proiect fara nasturi, dar revin cu altele cu nasturi..

Niciun comentariu: